About Me

Over mezelf

Graag een woordje over mezelf.
Al van jongsaf werd ik gefascineerd door fotografie. Ik werd opgevoed bij mijn ouders met fotografie, elke vakantie werden er massa’s foto’s gemaakt, en deze zouden we dan uitgebreid bekijken met het ganse gezin bij het thuiskomen, op het grote doek met behulp van een dia-projector.Al gaandeweg kweek je passies in het leven, en dit werd bij mij doorgedreven in 2004. Luchtgekoelde Volkswagens zijn ondertussen geen hobby meer, het is als het ware een ‘levensstijl’ geworden.

Ik kocht mezelf een goedkope digitale camera en bezocht verschillende bijeenkomsten. Overal waar ik naartoe ging, nam ik het goedkope exemplaar mee, maar al snel had ik door dat fotografie ook aan mij was besteed. Ik kocht in 2005 mijn eerste spiegelreflex camera. Toen ik het toestel goed onder controle kreeg, stelde ik vast dat de kwaliteit nog niet was waar ik naar op zoek was, dus kocht ik een nieuw Nikon reflextoestel en andere lenzen, dewelke ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik, een goede investering zo bleek.Ook in 2005 wilde ik meer gaan doen met de vastgelegde foto’s, want ondertussen bezocht ik ook internationale Volkswagen treffens, en wilde ik deze foto’s delen met mensen van diezelfde passie. Ik ben toen samen met een goede vriend aan een website begonnen, want dit was toch dé manier om al deze momenten te delen met anderen.

De KS Photography website werd destijds gemaakt door mezelf, als eindwerk van een cursus webdesign Drupal. Toen was het nog allemaal een hobby, maar de vraag naar foto’s werd veel, en er kwamen nog enkele grote interesses bij, want fotografie omvat veel meer dan Volkswagens fotograferen alleen. Dus besloot ik in de zomer van 2016 zelfstandig te worden, maar wel degelijk in bijberoep. De naam Refined Retinas, werd zelfs op enkele minuten bedacht, het ontwerp van het logo werd uitgegeven aan MadMaxim Artwork waarmee ik zeer blij ben !

Refined-Retinas.BE werd geregistreerd… Een staaltje van mijn eigen kunnen.
Kijk zeker eens in mijn portfolio wat ik te bieden heb als fotograaf, maar ook ‘werken voor aan de muur’ als Artwork kan je hier vinden. Deze zijn voorlopig onderverdeeld in Urban Exploration Artwork, Night Photography Artwork & Nature & Landscape Artwork.
Op de Refined-Retinas site vind je vervolgens alle diensten bij elkaar, want ook webdesign is een van de onderdelen die ik beoefen, naast de verkoop van camera’s, computers, tablets of andere electronica apparatuur.Bij leven en welzijn, tot clicks !
Karl Smits

Uitrusting :

Camera

Nikon D7100

Lenzen

Nikkor 12-24 mm AF-S f4.0 G ED
Tamron SP 24-70mm F2.8 VC USD
Tamron 17-50mm f2.8
Samyang 8mm Fisheye 3.5 UMC CSII

Externa flitsers

Neewer® 910 (2x)
Nikon SB-800

Softboxen

Neewer® 47” Octagonaal softbox
Neewer® 12” Speedlight softbox

%d bloggers liken dit: